Created by MyFitnessPal - Free Calorie Counter

Monday, July 6, 2009

Ragam Manusia

Terkejut mula2 aku tengok legging yg dipakai, legging LV tu, jarang tau, kain jenis stokin tu. Ada gak org berani pakai gini ya.

Aunty ni walaupun dah berusia & berdiri lagi dlm LRT tapi tetap membaca buku. Mmg elok sgt dgn saranan kerajaan pasal budaya membaca ni.

Tapi tengok pulak budak sekolah ni, main game kat handphone la pulak.

Yg ni cukup aku tak berkenan, dlm lrt yg penuh dgn manusia pun kau masih lagi nak berkepit, tak malu ke kat org ya. Kadang tu kita yg tengok ni pulak yg naik segan. Kalau setakat pegang tangan tu tak kisahla kan, ni dah mcm nak beromen. huhuhu

Ni pulak apa ya? aku nampak jam merah besar dia tu, tiba2 aku teringat kat pop swatch. Korang ingat lagi tak? budak2 muda sure tak tau pasal pop swatch kan, tapi zaman aku sekolah dulu cukup popular, semua org nak pakai. termasukla aku, dr swatch kecik, besar sampai ke pop swatch aku ada. Apa la design swatch skrg ni ya? aku tak pernah tengok dah.

Knp kalau aku tengok org2 pakai rambut palsu semendangnya tak cantik. mcm pelik pun ada. Tapi kalau tengok erra fazira tu pakai cantik je kan. dia beli kat mana ya?

Sian tengok budak ni, tak de sapa nak bagi tempat duduk, nasib ada bag utk dia duduk. kadang2 aku tengok org dlm lrt ni masih lagi tak begitu prihatin la, ada yg buat2 tidur la, buat2 tak nampak la bila nampak ada org lain yg lebih memerlukan tempat duduk. Aku tak kata semua, tapi still ramai lagi yg begitu. Berubah la semua.

Dah lama aku asyik tengok je kasut gladiator ni, kat kedai kasut tengok, org pakai tengok. mcm teringin, tapi ah sungguhla tak sesuai dgn aku ni. ni utk org muda2 jela kan.

3 comments:

Snowwhite Zone said...

ni la ragam manusia... lagi ramai manusia lg byk rupa ragam mrk, kan?

salam kenal n rajin la jenguk blog sy

Anonymous said...

u memang berani lah zana.... cayalah....

haniknidron said...

rajin plak kak zana amik gambar2 nie...cayalah..hehe..pandai plak amik gambar curi2..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin