Created by MyFitnessPal - Free Calorie Counter

Friday, May 6, 2011

To ketiak busuk out there - Perfume and Deodorant tu beza

 Adik manis,  itu gambar atas tu namanya deodorant, tempat letaknya kat ketiak, kalau tak tau ketiak tu mana, tu seperti gambar di bawah.

 Ha tengok gambar ni letak kat mana? kat ketiak. Fungsinya adalah utk menghilangkan bau ketiak busuk.  Kau tak reti nak pakai ke? ketiak kau busuk, kau sendiri tak boleh bau ke?  Hidung tersumbat ke ha?  Org yg jauh sebatu dari kau pun dah boleh bau.  Please la, people yg ketiak busuk out there, please do something to your ketiak, tak larat nak baunya oii.  Lebih memalukan yg pompuan pun sama, kau dahla pompuan takkan tak reti nak wangi2,  busuk tu jugak ke yg best?

Pelik pun ya gak kepada org2 yg berketiak busuk ni,  kadang rasa nak tanya apa perasaan diorang ni ya bawak ketiak busuk ke sana ke mari?  tak malu ke?  Sendiri tak boleh bau ke? Sendiri tak pening ke dgn bau tengit semerbak tu.

Aku kalau lepas berpeluh sakan, walau pakai deodorant still takut gak, yala dah peluh sakan, takut pulak deodorant dah tak fungsi kan, pernah kat office, lepas dah jln time lunch, time tu panas terik sgt, peluh pulak mencurah2,  aku masuk toilet cuci ketiak & letak deodorant sekali lagi, takkan nak mandi kut kan,  kalau boleh mandi lagi bagus.

Kepada yg ketiak busuk di luar sana,  please pergila beli deodorant,  Ke korang tak tau tentang kewujudan deodorant? Iklan kat tv tak tengok ke?  saya percaya ramai sgt yg tak tahan dgn bau awak & kalau boleh nak je tegur, tapi takut memalukan pulak, lebih2 lagi kalau kawan terdekat kita or officemate kita kan. Tapi believe me actually tegur lagi bagus kan, bukan nak malukan tapi utk mengelakkan dari org terus mengata & of course for you own good jugak.  AGAIN, KORANG TAK BOLEH BAU SENDIRI KE? 

Ha yg ni pulak nak bagitau, this is perfume.  Tau tak nak letak kat mana, bukan kat ketiak ya, kalau ketiak yg tengit taruk pulak perfume, aku tak tau la bau pening mcmana lagi, silap2 boleh ramai yg pengsan.

Meh sini nak bagitau, letaknya dimana, seperti gambar di atas la.  Ni sbb apa aku bagi tau, ha hari tukan aku gi perfume sale, dah jual perfume org yg dtg mestila semua nak beli perfume utk mewangikan dirikan, tapi ada pulak seseorang ni yg dtg, alahai ketiak, tengit nya,  kau nak beli perfume ni nak hilangkan tengit ke dik? Salah tu,  perfume bukan letak di ketiak.

Ha meh lagi aku tunjuk, kat mana lagi patut letak, di pergelangan tangan.

Letak juga di badan, ha barula wangi, tapi ingat ketiak tu kenala teruk deodorant dulu.  Ingat ya.  Semoga negara kita akan bebas dgn bau ketiak tengit ni satu hari nanti. Peace Yo

Sekian. Happy weekends uolss.

6 comments:

PinkGremlin said...

Haha, tak tahan nampak sampai buat penerangan panjang oiii hehe

ceritacherita said...

aku tak tahan sbb smlm aku naik komuter, ada org tengit.

hana said...

hahahaha..............tergelak2 malam2 bute.x boleh tahan n3 yg sgt berterus terang dan menusuk...siap ada penerangan..btw,nice to know u =)

Anonymous said...

Awak, good one! Betol tu, tatahan ngan org yg berbau,muka cantik tapi ketibusuk! Tak seswwwwaiiii
~zarinah~

ceritacherita said...

hana,
hi, ini kes sbb hari tula naik komuter terkena, pastu terkena kat warehouse perfume.

zarinah,
kan, pelikla org mcm ni, takkan tak leh bau sendiri.

Che Ta said...

hehe
but some people just dont realized that they have the problem. sebab hidung depa dah mangli dgn bau badan sendiri. jadi elok la kawan2 tolong bgtau. a good fren will definitely tell!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin