Created by MyFitnessPal - Free Calorie Counter

Thursday, October 15, 2009

Mascara make your eyes look gorgeous

Mascara mmg akan buatkan mata kita look gorgeous kan, kadang tu without any make up, mcm eye shadow ke, blusher or lipstick, setakat bedak & mascara pun muka boleh nampak berseri. Right now I'm using bobbi brown mascara, mostly pakai sekali sekala jela, tapi tu pun tak leh simpan lelama, mascara ni kalau simpan lama2 nanti boleh jadi keras kan, so kenala jugak pakai on and off.

The effect of bobbi brown mascara sgt la best, nak apply dia senang, tidak berketul2 & nak cuci pun senang.

This is from avon, Super Full Mascara, I use this everyday time gi kerja, not bad, kena berhati2 sikit supaya tidak beketul, tapi for me tak la susah sgt nak apply it supaya tak berketul2. Nak cuci pun sgt la senang.

This is new from Maybeline, Cat eyes mascara, tried it at the counter, love it, gonna buy soon. Tahan up to 12 hours, some reviews that i got, susah sikit nak cuci dia, tapi the effect sgt2 gorgeous.

Dah lama sgt nak mencuba pakai eyeshadow, tapi tiap kali cuba i think it doesn't suit me. Rasanya tak reti pakai sebenarnya, Try belajar kat you tube, tak pandai2 lagi. Bila tengok org pakai eyeshadow cantik je, tapi bila aku pakai, dah rupa mcm mata lebam.



Which color suit my eyes most? I like smokey eyes, tapi tula bila aku buat mcm mata lebam. hehehehe, sah2 kena gi class make up kan.

So apa make up korang for your eyes, what color of your eyeshadow. Jom share2.

3 comments:

Umi Rose said...

ermm..i pakai cat eyes maybelline tu..mmg effect dia nampak jelas tp kalau tak kena gaya..boleh mudah berketul jugak...

my must wear eye make-up ialah eyeliner black...nak buat smokey eyes, mesti pandai gunakan eyeliner..pastu smudge kan dia sikit dan tambah eyeshadow kaler darkbrown/darkgrey/black...last sekali apply balik eyeliner hitam...

:-)

ceritacherita said...

umi rose,
ni mmg nak kena gi make up class redglow la, belajar sendiri mmg tak pandai2.heheheh

Nurul a.k.a Riko said...

laling...

aku mmg dah lamer berkenan kat BB mascara nie...especially biler tgk nko pakai..mmg lawo siot! Mmg nak rembat..tp tunggu mascara yg aku pakai bodyshop nie abis..baru nk rembat yg BB idaman kalbu tu..(ecewaahhh).

Utk eyeshadow pulak...aku pakai cap Mac (retrospeck)..peh tu..
.cap lain yg aku pakai Maybeline Eye Studio..(kat belakang..ada derang terangkan cam maner nk apply kaler2 sumer tu).

Aku pun suka smokey eye nie..mmg cantek kan.

Utk tak mo kasik mata nko cam lebam kan...apa kata nko apply Concealer kat bahagian kelopak & kat bawah mata. Peh tu..nko letak bedak...then baru letak kaler eyeshadow yg nko berkenan. Finally nko just tap..tap..kat mata yg ada eyeshadow dgn bedak utk kasik sumer kaler tu blend & neat(aku wat cengginiah....kalo x jadik...ya ampun).

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin