Created by MyFitnessPal - Free Calorie Counter

Thursday, October 8, 2009

Apa ada di rumah saya?

Do you still remember this entry "when we open the window"? Apa la jadi agaknya dgn pet kami di luar rumah tu kan.


Nampak ke dia di ceruk situ? Dah berhari2 dia duduk mengadap anak dia yg dah mati, kami punyala risau, takut dia tak leh terima kenyataan anak dia dah mati, hari2 kami bagi dia makan, takut pulak dia mati tak makan kan, sbb dia tak gerak2, menghadap je anak dia.

Tapi sangkaan kami rupanya salah, dia duduk diam2 rupanya mengeram telur. Bakal dpt anak baru rupanya, bertambahlah pet kami. heheheheeh.



Tengok tu riang gembira je dia bila dah bertelur. Terbang balik mcm biasa, tak dela asyik menghadap anak dia yg dah mati. punca anak dia mati tidakla kami ketahui, tengok2 dah mati.


Jom tengok pulak hasil tanaman zul, ada daun pandan, ada daun kunyit & aloe vera. ada satu pasu yg kosong tu dia tanam cili api, langsung tak jadi, ingat kut boleh la main petik2 je kalau nak buat masak lemak cili padi kan.


Jom tengok pulak tanaman di dlm rumah, hahahah tanaman katanya. itu semua artificial la. zul mmg suka bab2 menghias rumah. senang kan hidup aku. ada jugak yg payah, sbb dia tak suka ada bunga2, nak pilih langsir bunga2 pun tak boleh walaupun aku nak bunga yg kecik2 je bukan besar2. so biar jela, dah minat dia hias rumah & kemas rumahkan.

nampak batu dlm pasu bunga tu, itula kesukaan mikhael, walau aku tgh jentik tangan dia tak bagi main batu, tetap tangan masih di dlm pasu.

pokok kecik ni zul letak di atas para. tinggi tak dpt la mikhael capai.

Ranting2 ni pulak kat tepi tv, dah byk kali senget gak dibuat mikhael. Kesimpulannya, saya suka rumah saya, kalau boleh dpt rumah lagi besar lagi best. Harap2 ada rezeki.

4 comments:

shaigirl said...

Hehe, mcm mana kau boleh nampak gaya burung tuh happy ke tak ah? Aku tgk dia tak senyum pun, sama je masa sedih and happy muka tu..Hehe..Ah mungkin tuan pet saja yg tau kan..Hehe..

PAP said...

nama blog lebih kurang je...heheheheh. jemput la tgk blog saya ek kakak...hehehe

sueliah said...

simple je rumah akak, kta suka style gini x ler srabut ngan byk brang kan...syukur la dgn apa yg kta adakan

ceritacherita said...

shai,
aku tau sbb bird tu sebelum dia tak tak mau terbang pun, duduk je diam depan anak dia, berhari2 tau. ni hari ke berapa tah, lepas dia dah bertelur baru aku nampak dia nak terbang.

pap, thanks for droping, nanti saya jenguk your blog.

sue,
yup, rumah kecik kalau brg byk nanti lagi buat serabut.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin