Created by MyFitnessPal - Free Calorie Counter

Tuesday, October 6, 2009

I'm addicted to cake

Aku bukan la hanya pencinta cake tapi sudah tahap addicted. Mcmana nak buat ya? Please help me. Kalau dlm sehari tak dpt cake tak boleh, usually aku akan makan cake di petang hari.

Nyum2 choc cake, cake yg paling aku suka. kalau 1kg choc cake tu aku beli, aku sorang boleh habiskan, tapi tak dela sekali hadap, kira berulang2 dlm 2 hari. Huhuhu very dangerous kan.


Butter cake pun aku suka, kat bawah office aku ni ada jual butter cake, smlm i tried very hard not to buy any cakes from the cafe di petang hari, tapi bila nak balik mmg lalu depan cafe tu, aku singgah gak, tapi nasib baik butter cake sudah habis. Penyelamat utk yesterday, what about today, berjayakah aku?

Banana cake ni kalau beli sebuku tu, sebuku tula aku boleh habiskan. so kalau teringin aku takat beli sepotong jela.

Cupcake, i love it so much, nasibla mahal, so jarang2 beli. lagi pun cupcake mostly kena order kalau nak beli. Nasib jugak aku tak reti nak bake cake2 ni, kalau tak harus aku dah jadi size XXL. Oh please pray for me supaya dpt menahan addicted aku terhadap cake. so far dah berjaya utk 3 hari, sabtu, ahad & isnin.

5 comments:

sueliah said...

akak..kta pn suka kek tp kek cokelat saje lg2 yg kalau2 mewah ngan cekelatnyer aduh heaven...agak2 la klau kta ni reti wat kek mau gak jadi xxxxl size juga

Sherry said...

aku pun suka kek cekelat.. lelain kek so-so je la..

ceritacherita said...

sue,
tula nasib tak reti buat kan.

sherry,
aku pun paling fav choc cake, tapi sejak aku makan butter cake cousin aku order terus terjatuh cinta sama. tapi tetap tak leh beat choc cake.

Helmiyani said...

baby, ko buat la kek yang low fat punya.. ari2 ko makan pun takpe. aritu aku ada beli buku tu sebab aku pun suka amkan kek :)
gambar2 yang ko tempek ni mmg bikin perut berkeroncong la.. sumer nampak yummy!

ceritacherita said...

cik nunu,
ada ya cake low fat, wah bagus2. Kepada pembuat cake di seluruh Malaysia please la buat cake low fat, nak buat sendiri saya tak reti baking2 ni. hehehehe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin