Created by MyFitnessPal - Free Calorie Counter

Friday, November 13, 2009

Lelaki suka ke??

Most perempuan mmg la suka sgt nak pakai make up kan, nak lagi cantik kan. Tapi ada ramai jugak yg tak berapa suka nak make up. Tapi tetap akan make up kalau ada occasion2 yg tertentu. Kesimpulannya sikit sebanyak mesti tercalit sedikit make up di atas muka perempuan, walau hanya bedak & berlipstic.

Oh I love this kind of make up. Sgt natural. Tapi saya nak tau Lelaki ni suka ke tengok perempuan yg bermake up ya? Apa pendapat anda kalau tengok perempuan make up.

Adakah?
1. Wah cantiknya perempuan ni make up
2. Merah sgtnya lipstick
3. Kenapa la pipi dia merah mcm clown
4. Wow pandainya perempuan ni make up mata. Tertarik sungguh saya tengok mata dia
atau
5. Tak pernah peduli pun pompuan tu pakai make up ke tidak

And for woman pulak, adakah suami anda suka anda bermake up ataupun tidak. Pernah ke mereka tegur kalau kita nak keluar without any make up, then diorng kata pergi la touch up sikit muka tu. Pucat sgt.




Saya hanya terbeliak kalau ternampak perempuan yg make up gini. - kata lelaki

Mak ai, dia ingat lawa ke make up gini. Dah rupa clown.

Bagi my hubby pulak, he likes me without any make up. Mcm gambar di atas ni. Kalau aku cuba make up sure dia suruh aku padamkan balik. Katanya cukupla sekadar pakai bedak. Lagipun dia kata aku ni bukan reti sgt make up pun & yes mmg betul. Dari muka elok2 udah jadi tak elok katanya.


He only likes my make up during my nikah day, dia kata make up artist yg make up tu sgt2la2 pandai, kalau byk duit katanya dia hire make up artist tu utk make up kan saya. hehehehe.

Tapi bagi anak lelaki sulung saya, dia suka kalau saya pakai make up. Kalau saya tak make up je mula la dia kata apa mama ni muka tak make up langsung, tak girl la.

7 comments:

Umi Rose said...

wahhh...anak lelaki sulung u...pandai ha...nak suruh mak cantik...

i suka mekap tapi paling suka kalau org yg mekapkan...tadah jer muka....

ceritacherita said...

umi,
hahahah dia tu mmg, habis siapa2 tak make up dia suruh make up.

yup bestkan kalau org make up kan.

PinkGremlin said...

Haha, issue nie discuss smlm kan! Ah adakah aku kena start pakai mascara pi keje everyday? Hoho

ceritacherita said...

shai,
mmg kau kena startla pakai make up gi kerja, nampak pale sgt tau. at least pakaila bedak & mascara. Sekali je kena cuci time office kan.

Aliya said...

make up masa nikah hang tu mmg cantik sgt.

make up simple2 pun ok, asalkan ada make an effort to look nice. tak semestinya kena pakai eyeshadow semua lengkap. janji tak nampak pucat gitu.

alah, lelaki walau mcm mana lawa pun bini without make up, kalau ada pompuan lain yg bermake up cantik lalu mesti pandang jugak kan?? hehehe

ceritacherita said...

aliya, hahah lelaki biasala pantang nampak pompuan lawa.

Che Ta said...

baby,
aku komen kat blog aku boleh? hahahaa

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin