Created by MyFitnessPal - Free Calorie Counter

Monday, March 21, 2011

Restoran Rebung - Chef Ismail

 Sejak2 kat bangsar ni, hari2 lalu depan Restoran Rebung - Chef Ismail ni, mmg teringin nak try.  So apa lagi pada satu khamis yg hening me & my cousin julie pun tryla had lunch di sini.


 For me makanan lauk2 kampung dia amat la lazat,  mmg berperisa sungguh.  Mcm2 jenis ulam ada, lauk pauk, tak terkirala.

 This is what i had, alamak terliur bila tengok.

 The decoration, i love the pinggan batu tu.  I keep one at home from my grandma's.


 Laksa & Mee rebus pun rasa. Tak sempat nak rasa.  Well to tell you the truth kalau u guys nak enjoy betul2 lauk  kampung kat sini, better make sure you can go out for a long lunch, otherwise rasa  mcm rugi je. Sbb tak sempat nak rasa semua, lunch is only 1 hour kan.  Mana la larat nak sumbat semua in 1 hour.  It's a buffet style that cost Adult RM38  nett, Children RM25 nett. 

Well for me mcm tak worth it la kalau pergi lunch that only take for 1 hour, apa la sgt boleh makan pun, dgn nak rush ke office nya balik and for RM38 and u dpt makan sikit je i think a bit expensive kan for lauk kampung. 

Anyway i will definately try again but this time i will make sure i can go for long hours lunch.  Or better go during the weekends.  But i guess kena make appointment sbb time weekdays pun ramai org.


 Ikan bakar.

 The roti jala yg sungguh sedap.

 Tak sempat rasa rojak buah.

 Kuih muih yg ada mcm2, i only manage to try onde onde, super sedap, tak pernah rasa onde2 sesedap itu.

 ABC yg kena buat sendiri, excited mula2 tapi end up tak sedap, tawar.  hahahah tak pernah buat sendiri kan.

Overall thumbs up to Chef Ismail, very delicious lauk kampung at Restoran Rebung

3 comments:

Nurul a.k.a Riko said...

Aku pun dah lamer tak ke Rebung nie. Last pegi thn 2008...lamer giller kan. Foods kat situ mmg sedap....dessert pun sedap gak...mostly kuih tradisional melayu..mmg memenuhi citarasa.

ceritacherita said...

nurul,
jom nanti next date, kita ke sana pulak nak?

yanie said...

i luve rebung! never miss having iftar here. bulan puasa menu lagila byk tak terhingga. d best part ada liveshow from chef ismail n rakan2 lagi ;)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin