Created by MyFitnessPal - Free Calorie Counter

Tuesday, November 16, 2010

What do you think about pre-wedding pictures? Sesuai or kurang sesuai?

What do you think about pre-wedding pictures?, rata2 bakal2 pengantin skrg mesti nak buat gambar pre-wedding kan. mmg cantik, jealous tengok. masa zaman i kawin dulu, digital camera pun takde lagi,  nak ambik cameraman dok sibuk tanya, berapa roll u nak?  hahahahah.

But do you think pre-wedding pictures ni perlu? elok? sesuai? or sbb nak ikut trend masa kini.  Well for me, maybela ada yg akan kata i kolot, ketinggalan zaman or maybe i jealous sbb time i dulu tak de semua ni, so that's why i tak suka, kalau time dia ada sure dia pun buat sama.  Ntah, maybe, mana tau kan.

Tapi i rasa mcm takla, you know why? i kawan dgn my hubby for 12 years barula jodoh kami sampai, sepanjang2 12 years we never ever had a chance to take pictures together,  tak de org nak ambik gambar kami berdua agaknya. hehehehehe.  or mmg kami nak save the moment until the wedding, gila old fashionkan.

Tapi mmg betul pun, the first time we took pictures together is after selesai the akad nikah.  Romantik tak romantik, romantik katanya, yala barula ada perasaan malu2kan,  yala mula2 tangkap gambar together punyala ramai org tengok & the feeling after we are officialy husband & wife tu adalah priceless, the feeling yg sukar digambarkan, eventhough i kenal my hubby sampai berbelas tahun, tapi malu2 tu tetap ada.

Itu yg mahal tu kan.  Ni belum kawin dah sibuk ambik gambar pre-wedding, and act like mcm dah kawin, thrill to tak cukup kick la,  I'm no saying mcm la aku baik sgt, sebelum kawin tak pegang tangan ke apa. Just gambar pre-wedding tu kan dah mcm ambik gambar org yg dah kawin, so before kawin dah ambik gambar mcm dah kawin ish hilang seri on the wedding day nanti. The baju ala2 pengantin, the way they capture the picture semua seolah2 mcm org kawin,  habis the excitement kan.

Don't you think so?
Anyone agree with me?  I still love the malu2 thingy action bila org nak ambik gambar after the akad. 
Anyway esok2 kalau Aqil & Mikhael nak buat pre-wedding pictures it's up to them la, it's their choice.
I'm not against any pre-wedding pictures thingy, just i lebih suka kalau kita simpan sikit until the wedding day. It will be more thrill & excitement. Believe me.

Datuk Angkasawan kita, lovely, i love this pictures, cantikkan.


 So green, cantik sgt. Nampak very lively.

 And i just love beach,  kalau boleh nak ambikla jugak gambar mcm ni.  Next honeymoon dear hubby, boleh la kita bawak sorang photographer.  hehehehehe.

3 comments:

Baiti Mustafa said...

err, i thought i was the only yang rasa pre wedding pics ni cam tak perlu, menyampah tengok lagi ada especially bila amik gambo cam dah nikah..

i guess ini adalah marketing for more business by photographers la kan..

apa pon, aku pon sama kawen dulu takde camera digital apatah lagik nak photoshop ke nak edit2 ke. apa yg disnap itu la keadaan sebenar. haha..sebab tu la my gambo kawen semua hodoh sebab mekap cam opera cina..

ceritacherita said...

baiti, oh ada geng rupanya. aku ingat aku sorang yg mcm tak in dgn this pre wedding pictures.

hahahah gambar kita dulu mmg nak edit pun tak boleh.

mama_Q&R said...

eh, as much as i like beautiful photos, pre-wedding photos tu i feel tak perlu...

satu - buang duit (lain le kalo tak tau dah nak uat apa dengan duit berkepuk2).. baik pegi hanimun/simpan biar duit beranak/bayar hutang credit card/beli hantaran kawen best2

dua - bila sangatnya nak tengok? apatah wedding photos pun sekali dua jek tengok sepenuhnya, and yg frame pun beberapa kerat shj... dah ada anak esok2 mana org tengok wedding/pre-wedding photos right? mesti nak tengok the kids pix..
or maybe nak tunjuk during kenduri kat dewan/hotel as the photo/video session... haiiissshhh...

sangat tak suka bila pre-wedding photos yg over... masa tunang pun cik dee tak amik gambar berdua, memang masa berkawan dulu ada la 7-8 kerat pix together, tu pun sebab study sama2, same course/class, good friends pulak tu...

so you guys, i am in the same jet :D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin