Created by MyFitnessPal - Free Calorie Counter

Monday, April 12, 2010

For those who has to stand for 8 hours

Yesterday i went to Pizza Hut with my family. Suddenly my father ask one of the workers,  how long does it take for you to stand masa kerja, bila time boleh duduk.  And bila budak tu jawab, kena berdiri for 8 hours.  Terus aku baru tersedar, selama ni mmg tau diorng kena berdiri je, tapi tak terfikir lama ke kejap.  Terus aku terfikir macamala those yg kerja kat shopping complex  & restaurant or other kerja yg kena diri lama2.  Mcmana diorng boleh bertahan ya?  Aku yg berdiri kejap je dlm lrt pun dah rasa penat. How do guys do it?  Amazing, Amazing sungguh.


Kalau perkerja pizza semua gini, sah2  full house je sentiasa restaurant tu kan.


Can't image for those who works kat counter ni, org memanjang je ada kan,  Sure penat kan diorng.


For those who works in this field,  aku sgt2 salute korang boleh buat gini just to give the best service to people.

5 comments:

PinkGremlin said...

Smlm masa tunggu pizza rite before papa tanya adik waiter tuh, aku dgn MS sibuk calculate sehari dia org dapat berapa. Kalau ikut rate dulu RM4 per hour, so 8 hours, keje sehari gaji dpt dlm RM32, letih berdiri kan. Yg kita keje office duduk nie mmg biasa paling min pun biasanya RM100 per day tapi kepenatan lain la pulak kan...Tapi adik waiter tu ckp kat papa skrg RM4.50 per hour. Ms papa tanya kami terkejut sgt sbb baru tengah kira2!! Tapi mrk mmg hebat boleh diri lama!

ceritacherita said...

rupanya korang pun tgh fikir pasal benda yg sama kan. tula diorng mmg hebat berdiri lama2.

Che Ta said...

been there! penah keja kedai kasut, TGV jaga kaunter popcorn mmg takleh duduk. kat kedai kasut sempat gak curi2 duduk kat tepi2 rak or bila new stock sampai dan kena unloaded and buat stock count tu je la harapan yg ada.. TGV mmg takleh duduk langsung!!!

ceritacherita said...

che ta,

how do you survive? gila penat kan.

yatie said...

i pernah kerja sales kat dockers masa baru habis belajar.. penat giler takleh duduk... balik mkaki mcm kayu lenguh

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin