Created by MyFitnessPal - Free Calorie Counter

Thursday, February 10, 2011

I am 37 and age is not just a number

Yay today I am 37 already, alhamdulillah syukur kepada Allah atas segala nikmat yg diberi.  Well bila dah birthday ni mmg ramaila yg bagi wish and of course ada yg bertanya pasal umur, well aku mmg dari dulu tak pernah kisah kalau org tanya pasal umur, tak dela nak berahsia apa.  Bila cakap je umur dah 37, ada yg cakap eh itu yg tak best tu kan umur dah tua, mmm well aku tak kisah.  dah mmg umur kita semua akan meningkat kan.

Lagi pun ramai org kata "Age is just a number"  well aku kurang setujula bab ni,  age is not just a number la. Contohnya kan,

1.  Dulu2 before the age of 35, aku kalau demam 4 tahun sekali baru demam tau, itu pun demam makan ubat sekali je dah baik terus. Skrg ni 2 x demam dlm setahun, pastu dah makan ubat 2 hari pun belum betul2 baik, still rasa letih2.

2. Dulu time muda2, jogging boleh sampai 7 round, skrg 3 round pun dah mengah.

3.  Dulu window shopping/ shopping  dari pagi sampai ke petang ok steady je, skrg still pergi window shopping/shopping dr pagi sampai ke petang, tapi balik rumah terus sakit kaki la, badan la, nak tidur je terus.

So adakah age is just a number,  no la kan, makin tua kita makin cepat letih & senang diserang penyakit. Solutionnya bila dah makin tua kena makin byk makan vitamin kan.

Anyway what i wish for my birthday, I wish that i have great health, di sayangi selalu, bersyukur dgn apa yg ada & sentiasa ingin maju ke hadapan. Insyallah.

Utk barang pulak, i wish to have this for my birthday







Simple je kan.   Thanks for all the wishes ya guys.

8 comments:

PinkGremlin said...

Happy Bithday again!
Memang age is not just a number! Makin tua makin rasa badan macam kain buruk kan..

ceritacherita said...

thank you, betul kan, sikit2 dah penat.

Janna Wan Muhammad said...

happy birthday dear...may Allah bless you with lots of love, excellent health and prosperous future ahead..ameen.

yatie sawanila said...

happy birthday to you.... kena amik supplement byk la gayanye

ceritacherita said...

jana,
thanks

yatie,
thanks, tula kena ambik supplement la nampaknya.

mummysyafie said...

happy birthday dear..wow..dah 37 ke? tapi nampak lebih muda la..kena minta petua ni..

take care..

Nurul a.k.a Riko said...

Happy birthday Baby!

True indeed. Kadang2 tu, kita tgk gambo kita dlm gambo mmg nampak 'matang'...kalo kita compare dgn gambo kita yg lamer2 kan laling.

Tapi you mmg awet muda...nampak cam umor 27 thn gitukkk.

ceritacherita said...

mummysyafie,
thanks dear, tak de petuanya, sbb badan kecik je konon2 nampak muda, kalau tengok dkt2 kt muka ni mmg dah nampak gak la 30 an. hehehehe.

nurul,
wow dah 2 org cakap i nampak umur 27 tahun, the best wishes ever. ahaks.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin