Created by MyFitnessPal - Free Calorie Counter

Friday, July 23, 2010

Nasi Kukus & Kuew Teow Sup

This week aku tak de ideala nak update apa2 citer menarik, tah tak de mood kut, dgn sakitnya, dgn surroundingnya.  mmmm.  Anyway dlm tak de mood pun, makan mesti tetap ada mood kan,  so today aku nak share we guys food yg pernah aku rasa kat Pavilion Food Republic.

 This is nasi kukus,  mmg sedapkan nasi kukus ni,  selama yg pernah aku rasala mmg sedap. so masa lalu kat food court pavilion,  ternampakla nasi kukus ni kat Serai Satay Bar, so excited la nak try. Sekali alahai hampas, tak sedapnya, sungguh tak sedap tau, bukan sikit tak sedap, kari dia ntah rasa apa, sambal belacan dia rasa mcm sambal cuka.  bercinta aku nak habiskan. mmg very dissapointed la.

Hari tu aku dah try satay dia, pun mengecewakan,  nasib ayam tu fresh tapi kuah dia, alahai sungguh tak sedap. Kadang i wondering org2 yg nak bukak kedai makan ni tak rasa ke dulu masakan sebelum nak meniaga makan ya.  Well, hope that Satay Bar can improve the taste of your food ya.



And this is kuew teow sup, kat food court pavilion gak. this one mmg sedap meletup.  ni tengok pun aku rasa terliur. RM7.80. Makan sehingga licin sup tu semua.

7 comments:

yatie said...

bagus gak review pasal mkn at least i tak yah try nasi tuh.....

cuci-suci said...

dah lah tgh lapa nih , aduyai . blnje nasi kukus satu , hwa3 .

ceritacherita said...

yatie, tula kan, i pun suka baca blog yg review makanan, you tiao tu kalau baca blog u, i tak try kut, heheheeh.

cuci suci,
sedapnya nasi kukus kan, kalau dpt yg sedap, yg ni tak sedap.

mummysyafie said...

kalau gi food court pavillion, harus saya gi cari durian pan cake..sedap sgt.

nasi kukus ni makan ngan sambal goreng pun layan..hihihi

tagskie said...

hi.. just dropping by here... have a nice day! http://kantahanan.blogspot.com/

juelee said...

bihun sup nampak sedap.. nyum nyum

ceritacherita said...

mummysyafie,
pan cake durian sedap ya, tula tengok ramai org beli.

tagskie, you too have a nice day

juelee,
bihun sup tu mmg sedap sehingga menjilat jari.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin