Created by MyFitnessPal - Free Calorie Counter

Wednesday, December 9, 2009

Knp ada laki suka kepit handbag gf?

Delifrance having a 50% off for all pastas plus free flow drinks. From 12 pm - 3 pm, Tarikh sampai bila wapucetau sbb tak tulis. So for all pasta lovers pergila makan di sana during lunch time. I had meat ball spagheti bolloneese, yummy. Walaupun dah cut of 50% pasta dia tetap byk & the meat ball kemain byk.

Saya teringin nak pakai big sunnies, tapi adakah sesuai dgn muka saya? Kejap aku tengok mcm sesuai, kejap rasa terlalu besar. Should i buy or not?

Saya jln & jln lagi, tengok2 vincci ada sale. Design ni aku tengok mcm tiru C & K je.

Ni antara kasut2 dia yg aku tengok designnnya menarik, lain sikit dr yg usual.


Saya jln lagi & terjumpa ni, hahahah ini la tajuk topic hari ni, tapi kemain sampai ke bawah entry baru dia muncul. Dari dulu lagi setiap kali aku jln2 kalau terserempak je dgn lelaki yg kepit handbag gf/bini, aku tertanya2 knp ya dia buat gitu?

Kalau pegang kejap sementara gf tu nak try kasut ke baju ke okla fine, ni ada yg pegangkan sambil berjln, korang ingat cantik sgt ke? buruk wei buruk. Yg aku lagi heran, knp la pulak si gf tu nak suruh lelaki pegangkan handbag dia? Tak boleh pegang sendiri ke? Buruk ya rupa laki pakai handbag pompuan, kalau handbag yg unisex tu tak pe la.

Handbag tu umpama one of accessories perempuan, bila perempuan pakai nampak cantik.

Adakah lelaki yg kepitkan handbag gf ni nak menunjukkan betapa dia carenya gf dia sampai handbag pun dia nak kepitkan. Oh sungguh ku tak tahu apa yg difikirkan lelaki yg sanggup kepitkan handbag gf dia sambil jln2. Heheheheheeh.

11 comments:

Umi Rose said...

yerlah tu...nampak care lah kot kan...agaknya ada org kata...'sayang nya dia kat gf/bini dia...sampai tolong pegangkan handbag'...pasni ada yg tolong pakai high heel plak...bila time gf/bini nya tak larat nak pakai high heels...ishkishkishk

ceritacherita said...

rose,
kalau pakaikan high heels ntahla. hehehehehe. Care dah terlebih tu.

adikmanje said...

BB...rasanya sebab selamat kot..klu GF nak lari pun..lari la...yg penting duit ko dengan aku...hahahaha

ceritacherita said...

adik,
hehehehe mmg bijak.

ceritacherita said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

i think u want to be laik redmummy la sis.. lelagi bab "wapucetau"..

do you think so?

PinkGremlin said...

Haha! At last someone brought up this issue! Aku mmg dah lama sgt benci bf/guys yg bawakkan handbag gf/girls! I dun see the rationale behind it! It's a woman's accessory, not a man's! Pantang sesangat aku!

ceritacherita said...

pink gremlin,
aku mmg dah lama nak brought up this issue, tapi sbb nak tangkap gambar laki pegang handbag punya pasal so tunggu sampai dpt. Ha dpt pun.

Adrina Adi said...

about that big sunnies, mcm tak sesuai la baby. elok cari yg sedang2 jer.

Kaseh NazLieza said...

kdg2 my hubby tlg jg bwkan my handbag...tp idoklah sngkut kt bahu mcm tu...n lgpon hubby bwkn pon ats sbb munasabah...mybe ms tu sy tgh dkung baby or bawa sum stuff yg lain...

lg satu npe sy suka mnta tlg hubby pegang my hb cz sy penah kne ragut 2 kali...mse tu sy pegang hb sndri...my hubby kt sblh jer...so lps ni klu kt tmpt crowded mesti mnta tlg hubby cz tkot kne ragut lg.

apa2 pon tpulang pada individu tu sndri..if nk mnta tlg suami tu biarla bpada2...hehehehe...

ceritacherita said...

ed,
yup mmg tak sesuaikan. mcm dah separuh muka.

Kaseh,
yup kalau dah kena ragut mmg kena hati2, i pun pernah kena ragut 2 x, siap terbaring mcm superman lagi. huhuhu mmg ngeri.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin