Nak rasa ke my spagheti, nampak dlm pinggan tu tak menyelerakan je. Tapi actually sedap tau. My spagheti tak guna pun prego tu semua. Resipi tiru my mom. Nak cuba, jom.
1. Tumis bawang putih & bawang merah
2. Masukkan cili boh 3 sudu besar, kacau sampai garing
3. Masukkan air
4. Masukkan minced meat, saya gunakan australian beef, sgt2 sedap. cuba la
5. Masukkan tomato puree
6. Masukkan carrot, tomato & button mushroom
7. Masukkan cheese 2 keping
8. Masukkan pepper, garam & gula secukup rasa.
Dah siap. Senangkan. Ni utk 3 - 4 org makan. For me lagi sedap dr guna prego. Sebab ada pedas2, oh ku sungguhla malaysian.
3 comments:
wahhh..
ok.. harus ku cuba..
sbb selama ni ku buat ada bantuan si cik kak prego tu.. hehehehe
bb....memang nampak senang...nanti rajin2 boleh le cuba...tq ye...
sherry & adik,
kalau tekak melayu mcm aku ni sukala sbb ada pedas2.
Post a Comment