Created by MyFitnessPal - Free Calorie Counter

Friday, September 28, 2012

To Beijing - Phase 1

 Huhuhu susahnya nak mencari masa utk update blog ni,  masa mmg ada kalau rela tidur lambat. Tapi aku belum ada kekuatan utk tidur lambat to update blog.

Well this is our hotel while we were in Beijing.  Taishan Hotel, a 5 star local hotel in Beijing, harga smlm sila google la ya.

 Bilik adalah sgt selesa & luas, mmg selesala 5 hari kami kat sana.

 Rasa mcm nak buat bilik air mcm ni, simple & nice, ehem ehem.

 1st day kami ke Tiananmen Square, is the largest urban square in the world and hold about 1 million people at the same time.  Ada yg kata ni dah mcm putrajaya je. hahahahah.



Public toilet yg menghantui aku sampai la ke hari ni, tengok dr luar cantik je kan, masuk huhuhuhu teramat hancing, gila nak muntah, pastu dgn pintu yg tak de kuncinya, so you have to ask your fren to hold the door for you,  for local people there, diorang tak peduli biarkan je pintu terbuka, ada yg pakai payung utk cover. Huhuhu mmg horror la.

Kat sana ramai yg naik bicycle, sampai traffic light pun ada gambar bicycle.





Teruskan perjalanan ke Forbidden City yg berdekatan saja dgn Tiananmen Square.

Ya dah sampai.

Cantik tempat ni.


Jalan & Jalan lagi, byk berjalan kt Beijing ni, tapi berat tak turun2 gak, sbb adalah sentiasa sgt lapar.  One think i like about Beijing is their weather, mmg matahari terik, tapi udara adalah sejuk, angin menderu adalah sejuk, so tidak terasa bahang panas tu.

Ni tgh buat apa ni?  Tgh sms la,  ada gak yg ambik gambar candid.

More story on Beijing coming soon.

2 comments:

duniafana said...

Malaysia masih kurang kesedaran utk berbasikal

ceritacherita said...

duniafana,
betul, kalau nak cuba boleh, tapi mmg kena berhati2 dgn kereta yg bawak mcm pelesit.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin